Kristianstad Buss - Naturum, Vattenriket och Åhus

Naturum, Vattenriket och Åhus 1d från 675:-

Det stora antalet olika vattenmiljöer runt om Kristianstad ger en stor artrikedom. Minst 38 olika fiskarter har fångats i området. Mer än 260 olika fågelarter har observerats i våtmarksområdet. I anslutning till detta område häckar 120-130 fågelarter, varav ett 20-tal finns med på de nationella rödlistorna. Även floran är rik i Kristianstads Vattenrike.

Vi åker direkt till Kristianstad och börjar med att besöka Naturrum som ligger mitt i staden Kristianstad, i biosfärområde Kristianstads Vattenrike. Här ska vi få en guidad tur och det blir tid att utforska utställningen på egen hand. Leta märlor i bäcken, titta på fiskar i akvariet, spana efter djur och njut av vyn från panoramafönstret. Följ med på en hisnande flygtur med farkosten Opteryx!

Därefter går vi gångbron över till Tivoliparken och stiger på vår väntande safaribåt. Den är specialbyggd för Kristianstad vattenrike och fungerar bra även för rullstolsburna. Här ska vi nu under cirka 2 timmar njuta av Kristianstads Vattenrike och under båtfärden äter vi en god förmiddagsfika. Vår skeppare och landskapsvetare Janne Olsson har mycket spännande saker att förtälja ur olika perspektiv, såväl natur- som kulturhistoriska vattenproblem som ständigt gäckar Kristianstad och dess omgivningar.

Vi går i land i Tivoliparken och samlas i bussen igen. Kristianstads vackra innerstad ser vi från bussfönstret, då vi tar ett extra varv på vår väg vidare mot Åhus. Här mynnar Helge Å i havet och strax intill, i den mysiga innerhamnen, väntar en god måltid på restaurang Pråmen. Efter maten finns det lite tid till eget förfogande. Ströva längs kajen och titta på båtar eller gå upp till gågatan och strosa bland butikerna i Åhus. På hemvägen kör vi ett stycke söderut längs ålakusten och stannar till vid ett rökeri, för möjlighet att köpa hem en god sillinläggning eller ål.

*Med reservation för feltryck och ändringar!

Art nr: 1090

Avresa efter överenskommelse!

Pris: 675:-/person


Minimum 35 personer

Priset gäller år 2017

 

I priset ingår:

  • Resa i modern turistbuss
  • Entré & Guidning på Naturum, Kristianstad
  • Guidad båttur inkl kaffe & fralla, Stora Safaribåten, Kristianstad
  • Lunch inkl måltidsdryck på Restaurang Pråmen, Åhus
  • Möjlighet till shopping & besök på ett rökeri, Åhus

Boka denna resa

Gruppresor kan inte bokas online.
Ring, mejla eller begär offert.

Kontor

Kristianstad
044 - 12 40 65
Malmö
040 - 63 00 108
info@kristianstadbuss.se

Öppettider telefon

Mån - Fre
09 - 17

Offertförfrågan

Begär offert på en gruppresa

Shopping

Bordershop 2017
1d från
480:-
Bordershop direkt 2017 - 1...
1d från
570:-
Priss -Professionell vinpr...
1d från
495:-
Ullared linje 1 via Kristi...
1d från
220:-
Ullared linje 2 via Sölves...
1d från
220:-
Ullared Linje 3 via Malmö,...
1d från
220:-